marți, 8 aprilie 2008

Opt lucruri despre mine.


Leapşă de la innuenda

Şi eu am scris despre mine lucruri cu altă ocazie, dar nu mai ştiu pe unde. Poate pe undeva. Că dacă trebuia să scriu numai şapte lucruri era mult mai uşor şi nouă lucruri ar fi fost mult mai uşor, dar chiar opt nu prea. Numărul ăsta aduce nenoroc, mă feream de el în şcoală ca de dracu, nici nu ştiu dacă mă feream de dracu dacă habar n-aveam cum arăta, oricum pe opt nu puteam să-l obţin că era prea mare şi prea bombat. Mai degrabă luam un şase care iar nu-mi placea că şase înseamnă ghinion curat. Dacă luam un şase la şcoală, în loc de opt, mă rugam să-mi dea fie şapte, fie cinci. Mai degrabă luam cinci. Iar dacă trebuia să iau şase curele de la tata şi ceream cinci, luam şapte. Lucrurile se compensează în univers, de aia e infinit. Aşa că mai bine scriu despre ce-mi place şi ce nu-mi place mie.

1.
Îmi place să mănanc gras. Mai ales carnaţ. Că-i aşa de gustos. Cred că din cauza de colesterol. Când a auzit doctorul că-mi place gras s-a speriat şi repede m-a trimis să-mi iau sânge pentru colesterol. Că poate mi-au crescut unităţile. M-am speriat şi eu, mai rău ca el, dar nu de colesterol, ci de unităţile alea şi m-am dus să-mi ia sânge din venă.
- Din care mână vrei să-ţi trag sange? m-a întrebat asistenta.
- De la doctor am înţeles că din venă
Cam mirosea a alcool în laboratorul ei, aşa că m-am interesat şi eu
- Aici se lucrează cu vodcă?
- Nu
- Atunci mai bine din mâna stângă, că cu dreapta scriu poezii, că pe-atunci scriam poezii.
- Da? De care?
- Poezii moderne care n-au rima si nici ritm, mai degrabă cu porcării. Astea se scriu cel mai uşor, poţi să scrii câte vrei, iar pe urmă te numeşti poet şi lumea îţi spune poetule. Daca vrei poţi intra şi în uniunea poeţilor.
- Închide pumnul şi deschide-l. Aşa uşor se intră în uniunea asta?
- Se intră mult mai uşor. Scrii zece foi de poezii, le îmbaci în două coperţi şi gata, ai o carte de poezii. Dacă aduni trei cărţi din astea, intri în uniune şi poţi să-ţi faci deja carte de vizită cu poet
După trei zile am primit rezultatele. Mi-a zis doctorul că stau cam prea bine cu unităţile de colesterol, nu înţelege cum de mănânc atâta grăsime şi n-am nimic.
- Păi eu n-am spus că mănânc, am spus doar că-mi place. În realitate mă îndop cu legume fructe.
M-a privit chiorâş şi a zis că mă ţin de glume
- Fumezi?
- Fumez
- Cât fumezi?
Până să casc eu gura iar m-a întrebat
- Bei?
- Păi sigur, în fiecare zi când vin de la serviciu, că mă fereşte de gripă
- Vaccinul te fereşte de gripă, ca să ştii şi tu!
- Şi cognacul nu?
- Nu, alcoolul te distruge
- Dar berea?
- Nici berea
Aici nu i-am dat dreptate, eu cred că doctorul meu are ficatul în piuneze şi fierea pe deasupra. Şi dacă stau să mă gândesc, cu toate că dacă mă gândesc mă apucă durerile de cap, la cât e de buhăit, cred că se dă la grăsimi din plin. Şi mai suferă şi de constipaţie, că are ochii bulbucaţi. Treaba lui.

2.
Nu-mi place zăpada de pe acoperişuri. Că mergeam eu, odată, pe sub un acoperiş şi tocmai atunci s-a trezit şi zăpada să cadă direct în capul meu şi m-am speriat în ultimul hal. Am luat-o şi la fugă când am ieşit de sub zăpadă, nu ştiam ce se-ntâmplă, tocmai ascultasem la radio că în ziua aia o să fie temperatura la plus şi cerul senin. Dar despre zăpada de pe acoperişuri radioul a tăcut mâlc.

3.
Nu-mi place peştele împuţit. Deloc, îmi vine să-mi vărs toate maţele de la mirosul ăsta. Şi nici mirosul de măsea cariată, pute a căcat. A, mirosul de căcat nu-mi place nici atât, când mă duc la veceu îmi vine să-mi pun o clema pe nas. N-o să înţeleg niciodată de ce pute căcatul atât de groaznic. Nu mai zic de beşini, că alea îţi mută nasul din loc. Mai ales alea de la varză. Beşinile de varză poate să mute nasurile din loc la un magazin întreg. Ştiu eu ce ştiu. Noroc că am ieşit la timp afară, că oamenii deja începuseră să se banuiască unul pe altul. Se priveau cu o scârbă infinită. Cum sunt oamenii, bănuitori şi scârboşiţi. Dar şi obsceni. Dar şi răi. Şi aşa şi pe dincolo. Oamenii răi se împart în categorii. Oameni răi de-al dracului, oamenii răi de răi şi oameni răutăcioşi. Şi altele. Dar când eram mic eram tare cuminte. Pentru că luam bătaie preventiv. Ca să nu mă urc pe casă luam două curele la cur. Ca să nu iau nota patru luam trei curele la cur şi ca să nu iau cinci, luam o curea. La cur. Ca să nu sparg geamul vecinului cu praştia luam şase curele la cur care până la urmă se făceau şapte dacă nu-mi plăcea numărul şase. Până la urmă tot luam nota patru la şcoală pentru că profesorii intrau în categoria răi de-al dracului, tot mă suiam pe casă şi oricum îi spărgeam vecinului geamul. Fiindca încasasem curelele dinainte şi mă simţeam legitim.
- Tovarăşa profesoară, nu puteţi să-mi daţi trei în loc de patru, că nota trei n-a pus-o tata încă la socoteală.
Când era vinerea mare ne punea mama la posteală. Tocmai atunci mă lovea şi pe mine pofta de cârnaţ. Mama punea usturoi în cârnaţ ca să nu facem limbrici. Mama zicea că dacă ai limbrici te doare burta, iar dacă mănânci de dulce în vinerea mare îţi cad dinţii din gură. Mie mi-au căzut toţi dinţii până în clasa a doua. Mâncam în vinerea mare cârnaţ cu usturoi şi mă bucuram că tata nu-mi dădea curele preventive pentru încălcarea postului mare. Ieşeam în avantaj net. Oricum şi tata mânca slănină pe ascuns, să nu-l vadă mama şi se spăla pe dinţi cu tărie. Pe urmă râgâia.
- Aha, se supăra mama, miroşi a ceapă, ai mâncat slănină. Nu ţi-e frică de Dumnezeu!
- Ba îmi e, dar nu chiar în ultimul hal

4.
Iată lista cu lucruri ca-mi plac:
berea, nucilele, lubeniţa, strugurii, vişinile, sâmburii de caisă, berea, socotelile până la zece, bobocii de raţă, filmelele cu puşcături, dudele, basmelele şi poveştile, sarmalele cu smântână, berea, cămăşilele cu capse, fetelele şi berea. Şi altele

5.
Iată o listă cu lucrurile care nu-mi plac:
oamenii răi de-al dracu, şosetele de plastic, buzunarele sparte, şobolanii de bloc, gongile de bucătărie, păduchii şi râia. Şi altele desigur

6.
Şi numărul şase, că aduce ghinion

7.
Îmi plac primăvara şi toamna.
Coşbuc şi Eminescu.
Bomboanele de mătase şi ciocolată amăruie
Berea neagră şi tutunul de pipă
Muntele şi marea. Dealurile, pădurile.
Îmi plac toate astea şi încă o mie de lucruri

8. nu-mi place. Săritura cu prajina

10 comentarii:

innuenda spunea...

Măi dodule, toate ca toate, dar să nu-ţi placă ţie săritura cu prăjina. Ei uite, la una ca asta nu m-aş fi aşteptat!:)

jane spunea...

oh, gongile de bucatarie, da....si tantarii nu?

tre sa te informez ca de azi poti sa pui si in dreptul meu un loc gol, pentru ca... una-alta ... )-:

da eu o sa te citesc mai departe, fiindca-mi place (-:

Anonim spunea...

Jane, nu pun loc gol. Descrie una alta.

Innuenda,
eu altceva am vrut sa scriu, dar nu m-am exprimat coerent ca de regula. Am vrut sa spun ca opt nu-mi place si ca-l sar cu prajina. Acum stii. Acum esti un avocat care stie.

Anonim spunea...

La punctul 4, berea de patru ori. Si altele...

Anonim spunea...

o descriere publica, acest una-alta nu-si permite;

dar cea privata ar incepe cu:

" It is so hard to believe
that it's me
that I see
in the window pane
It it so hard to believe
that all this is the way
that it has to be"

Anonim spunea...

Ce kestie... Si mie îmi plac o mie de lucruri. :)

DXN spunea...

la punctul 2 eram pe jos, ma tavaleam de ras. de data asta m-am apucat mai devreme sa rad, ca nu s-au culcat vecinii sa-i trezesc.

Anonim spunea...

Auzi, dxn, nu-i lasa pe vecini sa se culce ca odata ii vezi ca-si dorm viata si pe urma iti arata obrazul, ca nu i-ai trezit la timp.
Acum serios vorbind, eu te banuiesc de simt al umorului, daca ai reusit sa razi la punctul doi in loc sa-mi dai dreptate

pandhora spunea...

imi place mirosul tutunului de pipa dar nu cu aroma de vanilie...brrr...
nu inteleg de ce taximetristii folosesc odorizante cu aroma asta...

pandhora spunea...

piata Operei cu siguranta...am mancat o inghetata faina acolo...
iti sta mai bine cioc...ai un aer bland-masculin :D