duminică, 20 iulie 2008

Drepturi și libertăți


Eu cred că dacă s-ar rezolva problema violenței domestice (cam grea expresia asta pentru mine), eu cred că s-ar rezolva și problema războaileor și-a conflicteleor care scutură planeta de când a apărut specia homo pe ea. Însă nu o să se rezolve, ci o să se treacă dintr-o extremă în alta.
Iată, unde locuiesc eu, dacă femeia sună la 911, numărul ăsta duce direct la poliție, și dacă mai și declară că e agresată fizic de soțul ei, poliția vine val-vârtej, intră în casă cu picioarele prin ușa și-l ia pe soțul de unde e, poate să fie și pe colacul de la veceu. Îi trage câteva spițuri în cur, dacă e la veceu îi trage chiar pe curul gol, îi pun cătușele și-l umflă în mașina leor, a polițiștileor, direct la arest. Să dovedească domnul soțul că nu și-a agresat soția. Ceea ce e mai degrabă imposibil, așa că cine la discreția cui e, mi se pare clar ca bună ziua.
- Bună să fie! Deși, de-acum e aproape seară.
- Atunci sara bună!
- Sara bună!
Li s-a întâmplat vecinileor mei. Însă nu soțul își agresa verbal nevasta, ci invers (varianta soțului). Poate că aveau o dispută de la bani, însă nu una importantă. Așa că fiica leor a acționat ca la carte, exact cum sunt învățați copiii la școală fără habarul părințileor, și a sunat la poliție și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Adica soțul n-a vrut să i se pună cătușe în propria lui casă fără să fie vinovat de ceva și, dupa ce a încasat și cele două spițuri în cur s-a mai zbătut și el, să vadă nevastă-sa ca nu e chiar papă lapte. Așa că politiștii l-au bătut măr. A doua zi soțul a ieșit din arest, pentru că fiica și soția au semnat că e o greșeală și că nu s-a întâmplat nimic, erau vinete de plâns, și că nimeni nu a agresat pe nimeni, dar acum soțul e în judecată că s-a opus arestării în mod vizibil, că intenționa voit să-i bată pe politiști care erau 5 și așa mai departe. Se va alege cu cazier. Între timp, și-a pierdut serviciul, care era șofer pe o mașină UPS și trecea toată ziua bună ziua frontiera în Statele Unite. Nu poți trece granița dacă ai cazier sau pe cât timp ești în dispută cu poliția. Totuși, dacă poliția e în dispută cu tine, ea poate să treacă granița, are și poliția drepturile și libertățile ei.
În plus, că viața întotdeauna plusează, soțul a trebuit să-și angajeze un avocat care costă de te învinețești la ochi. Din cauza asta, banii puși deoparte pentru concediu s-au dus, plus datorii pe credit carduri. Adică datoriile s-au multiplicat. Disputele leor verbale abia acum au început, iar de terminat s-au terminat cu divorț. Însă tonul nu l-au mai ridicat niciunul, că le era frică să nu sune fiica leor la poliție.




5 comentarii:

innuenda spunea...

Ei uite, eu cred că nu se va eradica vreodată nici violenţa domestică, nici războiul. Pentru că oamenii au în ei ceva de animale, mai mult decât ceva de plante. Când ne-om trage dinspre muşeţel, ei atunci da. Am putea fi paşnici. Benefici. Şi frumos mirositori.

Anonim spunea...

Eu cred ca de maine o sa ma trag din musetel

Anonim spunea...

si eu as vrea sa ma trag din musetel, dar mi-e ca o sa se activeze lantul trofic si o sa ma pasca animalele

innuenda spunea...

:))) S'tem cu capul!:D

DXN spunea...

trista, dar adevarata poveste. si nu unica. de obicei cops il iau pe mascul din prima. e o mare hiba a justitiei canadiene, una din hibe. si de obicei barbatul se intoarce acasa de la jail si apoi sa te tii omor. de asta se fac crimele in unele familii. problemele de familie nu se rezolva la 911, acolo incep de fapt problemele.