sâmbătă, 24 iulie 2010

A venit mama


Incerc sa ma las de fumat. Orice sugestie de la cei care au trecut printr-o experienta similara, sau stiu de la altii, e bine venita.

14 comentarii:

Anonim spunea...

eu nu mai fumez din ianuarie, de pe 25.
dacă aştepţi sfaturi de la alţii, nu te vei lăsa niciodată. te vei reapuca de fumat după cel mult un an.
nu ai nevoie de scamatorii şi nu mai amâna momentul. primele 3 săptămâni sunt cele mai grele. îţi spune una care a fumat un pachet şi ceva pe zi timp de aproape 20 de ani.
fă o listă cu de ce da şi de ce nu.
oricum tu nu fumezi mult.
pfuuu!
e.

puck spunea...

taica-meu s-a lasat brusc acum ceva ani buni, nici nu mai stiu cati. de a doua zi nu a mai fumat, pur si simplu. ceea ce uimitor pentru un tip slab ca el si bine ar fi fost sa se lase si de altele la fel.

eu nu am fumat niciodata, exista viata fara tigari, si inca_cu beneficii.

innuenda spunea...

Eu am 9 ani de când m-am lăsat, dimpreună cu prințul consort. Am făcut așa:

1. mi-am zis în gând, că dacă nu mă las, mor de cancer pulmonar sau bucal și mi-am imaginat vreo 2 minute perspectiva unei atari boli.
2. am strâns toate scrumierele din casă și le-am ascuns bine.
3. am păstrat un pachet de țigări, undeva în întunericul barului, pe post de colac de salvare, în caz că cedez sevrajului și vreau o țigară la 3 noaptea.
4. am renunțat la cafea, ca să nu mă gândesc ”ah, ce-ar merge o țigară!”
5. cu fiecare zi care a trecut, am fost mai puternică și mai departe de viciu, deși în primele 3 zile eram mai sâcâită decât un bebeluș cu colici. Dacă-mi luai telecomanda să schimbi programul, îmi dădeau lacrimile.
6. îmi lipsea gestul, parcă n-aveam ce face cu mâinile, dar am început să fac mai multe lucruri ca înainte, când fumam.
7. am visat multe nopți că fumam.
8. hai Doamne ajută să te lași. E chiar foarte la îndemână. Atâta că plăcerea fumatului îți va da târcoale o perioadă îndelungată, precum mâncărimea unui picior amputat.

DoDu spunea...

Multumesc, nu e foarte incurajator, dar nici invers.

delaskela spunea...

treci pe slim, e necesar cam un an de slimuit, le reduci progresiv asta e ideea, adica reduci dependenta de nicotina...

angela spunea...

Fumatul e daunator doar unor organisme. Eu am fumat fiind gravida. Amandoi copiii au absolvit facultatea (la stat) si sunt sanatosi (ptiu, ptiu, sa nu-i deochi). Organismul tau iti va spune ce este bine sa faci. Totul este sa-l asculti. Mamica ta sa fie linistita. Toate se rezolva, cumva.

angela spunea...

Adaug chestia ca niciunul dintre copii nu fumeaza. Si nici nu beau cafea.

Kvala spunea...

Pai... de lasat e foarte usor. Eu o faceam in fiecare seara. Pana cand, intr-o buna zi din ianuarie am fumat ceva mai mult la o petrecere. Si iarasi m-am lasat de fumat, ca in fiecare seara. Dar a doua zi, trezit mai tarziu ca de obicei, nu am mai simtit nevoia sa mai fumez. Si, ce sa evzi, dupa o placuta activitate de dezvoltare a lenei (era duminica) m-am trezit ca s-a facut seara si eu nu am aprins nici o tigara! Acuma sa explic semnul exclamarii (sau al mirarii conform altora): ratia mea zilnica era de 2 pachete pe zi. Prin urmare, m-am bucurat ca, din neatentie si din lene, am ajuns sa traiesc prima mea zi fara tigari dupa niste ani lungi... E, nici nu-mi propusesem sa ma las, de altfel. Dar, a doua zi, luni, la serviciu, mi-am spus: "ia sa vaz daca pot si la serviciu sa sed fara sa aprind o tigara". Si am reusit desi cand am plecat aveam creierii lichefiati. Ziua aia a fost cea mai grea. Am rezistat pana seara. Si atunci abia mi-am propus sa ma las de fumat. Daca ziua de luni a fost cea mai grea, urmatoarele au fost cumplite. Dar, curios, foarte repede am reusit sa domin nevoia de a arpinde tigari. Iar examenul de nefumator l-am luat zece zile mai tarziu, atunci cand mi-am facut praf masina si nu am recidivat.
Asadar, ca sa inchei acest mesaj lung si lisit de orice aplicabilitate practica, parerea mea este ca nu se pot da sfaturi in ce priveste renuntatul la tutun. Nu vad decat doua variante: vrei sa te lasi, te lasi. Nu vrei, nu te lasi si ii pisezi pe cei de langa tine ca vrei sa te lasi :)).
Succes!

vio spunea...

n-am fumat de pe 28 februarie. prima zi a fost cea mai grea, că mai avusesem o zi cu o țigară, cît să nu fie fără.
important a fost să comunic prietenilor că lupt să mă las, pentru că data trecută mi-a oferit o prietenă căreia încă nu-i spusesem, ca să nu ”mă dau mare”, și așa m-am reapucat.

încă îmi lipsește *mai ales cînd beau alcool*, dar mă bucur că m-am ținut tare pînă acum.

hai curaj!

DoDu spunea...

Multumesc pentru feed back. Am aruncat zarurile. De maine incep un tratament cu Champix. Tratamentul cu Champix presupune sa mai fumezi inca opt zile dupa ce il incepi.

Gelu spunea...

Costel,

Te lasi brusc , asta e singura sansa . Te trezesti de dimineata si nu mai fumezi pur si simplu ... ca si cum n-ai fi fumat niciodata ... dependenta , pina la urma , e in capul nostru...

Anonim spunea...

Un sfat din partea mea: nu mai incerca sa te lasi de fumat ci LASA-TE de fumat.

Bafta!

Ioana T spunea...

Cind a fost intrebat ce parere are despre fumat, parintele Galeriu a raspuns (jidoveste) cu o intrebare: e ziditor?
Vezi si tu cum ti se pare.
(da, am fumat si eu odata, dar m-a rugat barbatul sa ma las - ca si el se lasase - si deh, il iubesc, ce era sa fac? l-am ascultat si nu mi-a parut rau.)

DoDu spunea...

Asa e, fumatul nu e ziditor si nici eu nu sunt zidar. Dar daca pot o sa ma las. Desi, ultima oara cand m-am lasat, acum vreo sase ani, toata lumea m-a rugat sa ma apuc din nou. Devenisem foarte nervos si insuportabil.