sâmbătă, 15 octombrie 2011

Despre parașute




Pornind de la un articol citit pe blogul Antideontologul, mi s-a părut că am și eu ceva de spus pe marginea subiectului. Părerea mea e că parașutele care se îmbracă ațâțător o fac cu bună știință. O fac să atragă în primul rând un răspuns sexual. O fac să învârtoșeze ștromeleagul bărbaților. Intenționat. Deliberat. Parcă nu e suficient că primești semnalele lor hormonale și corpul reacționeaza în feluri și chipuri. Mergi împiedecat, transpiri sau mai știu eu ce. Bineînțeles că știu eu ce. Ceea ce vreau să spun e că parașutele toarnă gazul pe foc. Vizual. Sau și vizual. Ia uite ce țâțe am, ia uite ce craci, ia uite ce fofoloancă.

Dar ce soi de animal e bărbatul să sară imediat pe femeie și s-o violeze? Eu cred că e același soi de animal cu femela care își fâțîie bucile dezvelite sau acoperite sumar prin câmpul vizual al masculului ori îi sparge nasul cu țâțele.
Dar noi gândim, după unii, noi articulăm sunete, noi nu suntem animale! Ba chiar aia suntem, după alții, animale. Unele din noi ne fâțâim în călduri și altele din noi reacționăm compensatoriu. Instinctul de reproducere funcționează și la om ca și la maimuță, ca și la câini, pisici, ca și la șobolani.

Desigur, dacă ai funcție sau poziție nu se mai numește viol. Un mare domnitor moldovan viola cam tot ce-i cădea în cale. Și îi cam cădea. Îi cădea pentru că o căuta. La el nu se numea viol, ci drept domnesc. De a fi primul. Pentru că legea era el insuși. Și legea era așa, că dacă voia el să omoare pe la ospețe, omora pe la ospețe. Iar înainte de a se culca cu alesul fata trebuia dezvirginată de Măria Sa, dacă așa avea chef Maria Sa. Un fel de botez sau sfințire. De aceea și Biserica Ortodoxă Română de azi(!) l-a numit sfânt și l-a  băgat, mă rog, introdus… așezat în calendar. Probabil că așa l-a lăsat Dumnezeu pe Domnul moldovan, să le fută pe toate fătucile, să le sfințească cu sămânța lui de os domnesc.
Bun, acum avem alte legi. Violul se pedespsește, iar drepturile senioriale au fost anulate. Dacă au fost. Poate că au fost. Sunt de acord cu această lege (să nu cumva să se subînțeleagă că sunt de partea violului și a violatorilor). E ca și cu accidentele de mașină. Vinovatul trebuie să plătească. Calci pietonul ești bun de plată.

În Canada pietonul are dreptate și când trece strada prin locuri nemarcate. Iar pietonul știe care ii sunt drepturile și și le exerseaza. Trece strada cand vrea și pe unde vrea. Fără să privească nici în stânga, nici în dreapta. Numai că mai sunt și șoferi neatenți, sau vitezomani, sau drogati, sau dați naibii  care ignoră, sau uită sau își pierd reflexele, sau așa li se năzare și mi ți-l calcă pe pieton. Cine e de vina? Șoferul, desigur. Va fi judecat și pedepsit. Cu ce-l ajută asta (retoric) pe pietonul mort? Aici ar trebui să răspundă parașutele violate

.

17 comentarii:

ghita1964 spunea...

E mai bine scris decât la mine! Bravo!

DoDu spunea...

Eu cred ca nu, si acum imi dau seama ca fara sa citesti articolul tau nu se prea intelege ce-am vrut sa spun

Filonous spunea...

Eu le-am citit pe-amândouă şi, dincolo de hărţuirea voastră textuală, subscriu la ideea că unele ţi-o caută... cu lumânarea. Nu zic să-şi tragă saci pe cap, dar să nu mai caute cu atâta disperare atenţia oricui. Adevărul e însă că între femei concurenţa e mai ascuţită şi de-asta pică în ridicol sau devin victimele cimpanzeilor care suntem. Pff, ce discursuri misogine şi pe-aici! :))

DoDu spunea...

Si mai pe unde, ca am inceput sa devin interesat.
Adevarul e ca toti am luat-o razna. Barbatii se indoapa cu steroizi sa le creasca muschii, fac operatii de marire a penisului (desi e posibil ca cei care o fac sa aibe o problema cu capul si nu cu penisul), iar fetele se implanteaza cu silicoane si se injecteaza cu botox pe langa alte chestii de chirurgie estetica.
Discursuri misogine? Mie mi s-a parut ca dimpotriva, le sugeram cum sa evite incurcaturile, adica se priveasca la stanga si la dreapta cand vor sa treaca strada. Misogin nici macar logo-ul meu din dreapta nu e.

Filonous spunea...

Na, eu îmi iau măsuri de precauţie pentru că am o profesie unde femeile stăpânesc regula jocului :)). Nu e simplu să-ţi întindă o mucoasă decoltată carnetul de note peste catedră şi să te privească restul din bănci cum reacţionezi, iar tu să te prefaci că "procesul instructiv-educativ" se desfăşoară netulburat :). Observaţiile tale cred că sunt în esenţă corecte şi, statistic, întemeiate...

DoDu spunea...

Filonous,
ar fi interesant sa facem schimb un an de zile, tu sa vii aici si sa lucrezi la smoala printre ursi, iar eu sa ma zbengui pe plaja si sa le invat putina filosofie pe elevele tale. Cred ca amandoi am avea de castigat

Filonous spunea...

După descrierea ta, ca să fiu sintetic, tu lucrezi în iad, iar eu în paradisul unui fundamentalist care a izbutit un atentat! Ceea ce e, totuşi, greşit. Dacă nu ştii să-ţi stăpâneşti fiara din tine şi încerci să pui laba de urs pe vreuna dintre gazele, atunci munca între cazanele cu smoală ţi se va părea uşoară pe lângă persecuţiile din pârnaie mai târziu :))

P.S: Başca, probabil că eu n-aş avea de câştigat decât la salariu, ceea ce mi se pare nemotivant. N-aş renunţa la vacanţele mele lungi, în care nu-mi permit decât să stau neproductiv cu burta la soare şi să mă indignez faţă de un stat agresor îngenuncheat înaintea corporaţiilor. Mamă, ce discursuri teologico-politico-erotice avem şi noi! Foucault să ia lecţii! :))

ghrayada spunea...

:)))) din toata povestea asta io inteleg ca va cam sta mintea la violuri :)))

in alta ordine de idei eu ma indoiesc ca parasutele sunt cele mai violate femei, hai sa ne gandim la cate biete femei batrane patesc asta; ma indoiesc ca de la tanga li se trage. nu mai zic de victimele domnitorului mare si sfant, desi io nu-i stiam faima de violator... ma rog... stiu ca prin alte parti se practica asa ceva in evul mediu... nu stiam ca si pe la noi.

pe urma, ca sa incerc sa fiu corecta, parasutismul asta cred ca e o forma de agresiune sexuala asupra barbatilor, ar trebui sa organizati si voi un mars al... victimelor parasutelor :)))

DoDu spunea...

Sunt gata de mars, numai ca eu nu m-am simtit agresat niciodata

ghrayada spunea...

atunci mai bine mergi la un mars al parasutelor... sigur ai ce sa vezi :)

viorel gaita spunea...

Dodule, salutare. Pana sa raspunda parasutele violate vreau sa raspunzi tu la urmatoarea intrebare: cum ti se par fake interviurile mele. Cum care fake interviuri. Astea: http://lumealuigaita.blogspot.com/2011/10/fake-interviu-cu-maria-carneci.html
sau: http://lumealuigaita.blogspot.com/2011/06/fake-interviu-cu-mirabela-dauer.html
Ce crezi ca se mai poate imbunatati?
Astept cu interes comentariul tau.
Cu simpatie,
Viorel Gaita

DoDu spunea...

Viorele,
le-am vazut, iar link-ul tau e trecut in dreapta la alte bloguri. Nu stiu ce sa imbunatatesti la ele, sunt bune asa cum sunt, ai destula imaginatie, nu se repeta si sunt adresate la "persoana" ca sa spun asa.
Problemele vor aparea cand ti se vor termina vedetele dupa care se omoara lumea televizomana.
Eu nu ma omor, ca sa se inteleaga, nu numai dupa televiziunea romaneasca, dupa niciuna.

Irinel spunea...

...un lucru e cert, in general, fetele care spun ca au fost violate poarta o mare parte din vina. Majoritatea fetelor acum, au ca principal tel, sa fie cat mai curve, de parca asta ar fi o virtute dar nu isi dau seama ca de pecetea de curva scapa foarte greu, daca scapa.

Masaj erotic Timisoara spunea...

Cu ce-l ajută asta (retoric) pe pietonul mort? Aici ar trebui să răspundă parașutele violate

Irinel spunea...

Cine a spus ca femeia e un animal care se imblanzeste cu mult sex nu a mintit. Femeia e o creatura conflictuala, cu infirmitati de gandire si insuficienta intelectuala care nu crede intr-o dragoste permanenta si exclusiva. Femeia nu merita decat dragoste cu de-a sila si bataie de la 9 la 11 in fiecare zi. Femeia nebatuta e ca floarea fara apa. Femeia nu merita iubire, merita doar viol. Domnitorul ala moldovean stia el ce stia.

DoDu spunea...

Bai, esti gura sparta.

rochii de ocazie din Romania spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!