sâmbătă, 1 decembrie 2007

1 Decembrie

Azi e 1 Decembrie si mă simt român fiindcă e ziua României care e patria mea.

Dragă România,
azi vreau să te felicit din toata inima! Mie mi se pare că limba română e cam frumoasă dacă n-o vorbesc bucureştenii pe la colţuri. Că mie nu-mi place să mi se spună "bre" sau "bă" sau mai ştiu eu cum. Că mă nervez. Da, în ultima vreme limba s-a mai englezit şi nici asta nu-mi place că-mi dă fiori pe mijlocul spinării. Şi nici înjurăturile nu prea le agreez eu mai ales cele murdăricioase cum îţi vin la gură. Că gura ce ştie. Imediat se scapă şi le dă drumul. Încă mai trăieşte un om care înjura atât de spurcat de i se ridica părul îngrozit şi se cutremura de unul singur când îşi auzea înjurăturile. La fiecare două cuvinte normale trântea câte una şi, dacă vorbea o oră încontinuu, nu se repeta niciodată. Cineva care l-a auzit a spus cu admiraţie neprefăcută:
- Ce cult e omul ăsta, domnule. Ce variaţie...ce n-aş da să înjur şi eu ca el. Ferice de copiii lui care au să-l depăşească...
Care unul din copiii lui sunt chiar eu şi nu mă simt deloc ferice. Ba dimpotrivă. Scârboşeniile alea eu nu le pot pune în gura mea.

3 comentarii:

Dorian Duma spunea...

Mie mi se pare ca am gresit o virgula pe undeva, dar nu stiu chiar pe unde, ca virgulele astea sunt mici si ascunzarete. Altadata s-a ascuns o virgula de mine si n-am gasit-o doua saptamani si era chiar dupa primul cuvant. Asa se spune, pata oarba. Tata ii spunea orbul gainii, dar nu stiu de unde vine, ca doar gainile au si ele vazul lor. Cred...Altfel cum ar vedea cocosii. Sau cocosii cum ar vedea gainile sa se urce pe ele si sa le traga cu clontul de penele de dupa cap, eu nu inteleg ce obiceiuri mai au si cocosii astia rai.

Anonim spunea...

DoDu, am vrut sa comentez, ca sa ai si un comentariu de la mine. Dar nu am nimic de adaugat.

femeia simpla spunea...

pe langa subiect: vezi ca la linkuri ai trecut gresit adresa devoratorului. e un http:// in plus