marți, 1 iulie 2008

O, Canada


Nu știu ce să scriu de fărst giulai fiindcă mă doare mâna cu care scriu. Cred că până la urmă o să cânt „O, Canada” și mă acompaniez de la chitară că am făcut rost de toate corzile. Sună cam aș: Ooo, Caa-na-daa, restul degeaba scriu că nu se înțelege, e în altă limbă. Limba canadiană seamănă un pic cu engleza, doar că noi la sfârșit spunem totdeauna eh, iar englejii nu spun. Seamănă și cu americana. Spre exemplu, englejii spun I am singing, noi zicem I am singing, eh? iar americanii zic I am fucking singing. Că așa sunt americanii, fuck fuck ori pe unde se duc. Fuck in Coreea, fuck in Vietnam, acum se cam fuck prin Afganistan si Iraq. Nu mai e nevoie să câștige războaiele, asta e o nouă strategie, important e să le înceapă pentru că bancherii americani nu câștigă bani decât dacă e un focar de infecție pe undeva. Stau bancherii la o măsuță rotundă și emană filosofii de frecvență înaltă
- Trebuie să coacem ceva și îmotriva Iranului, că și aștia au petrol, plus că ne stagnează iar economia, o să ne moară fraierii de foame. Câți am pierdut în Iraq?
- În jur de trei mii
- Numai?
Eu cred că „numai” ăla, se referea la faptul că au pierdut mai puțin ca la World Trade Center, când au căzut gemenii programați la fix de exploziile controlate vigilent. Na, asta e politică internațională, nu e de nasul meu. Sulfina zice că ea e de nasul meu, așa că-mi bag nasul prin tot felul de lucruri ale Sulfinei.

O, Canada, ca să mă întorc la tema zilei, e o melodie foarte frumoasă, doar e imn național, iar dacă ești cetățean canadian te-apucă furnicături când o cânți și te simți mându de nu mai poți. Cel puțin eu mă simt mândru de tot. Nu așa tare ca și atunci când e cu Deșteaptă-te române, dar aproape, sau din ce în ce mai aproape. Că nu degeaba am ajuns eu canadian, ci din cauza lui Deșteaptă-te, române!



7 comentarii:

Anonim spunea...

Plăcută surpriză, preiau şi eu materialul!

Audrey spunea...

chiar ca din cauza lui Desteapta-te, romane! Adica ai ascultat indemnul, te-ai desteptat si ai plecat in Canada :D. Asta da desteptare, eh?

Anonim spunea...

eh

Audrey spunea...

ei, lasa, ca nu-i asa rau acolo. Daca ar fi rau, s-ar mai intoarce lumea, dar pe cati ii stiu stabiliti in Canada, nu am auzit vreunul sa dea semne de intoarcere.
Dorul de casa e ceva firesc, insa hai sa fim realisti.

P.S. Si totusi, dac-ai scoate codul asta pe care trebuie sa-l introduc de fiecare data cand postez, ce multumita as fi!

P.P.S. Din 2 baieti inalti si frumosi ca brazii, o sti unul sa te-ajute.

innuenda spunea...

Dodu, dacă ţi-ar spune un prieten (să zicem unul virtual)că s-a săturat definitiv de Romania, tu ce i-ai spune: trezeşte-te, române sau o, Canada?

Anonim spunea...

Innuenda, n-am sa-ti raspund la aceasta intrebare, ci la una pe care nu mi-ai pus-o.
Toti prietenii mei de aici sunt romani si toti prietenii pe care ii am in intreaga lume sunt romani. Dar cei mai dragi imi sunt cei din Romania.
Faptul ca sunt cetatean canadian nu ma face mai putin roman, cel putin asa cred. Sau asa simt. Daca, intr-o zi, ma voi reintoarce in tara, va fi tot din cauza lui "Desteapta-te romane!"

innuenda spunea...

Mamă, dodule, aşa mi-ai făcut o poftă de mămăligă cu brânză de burduf!:))