marți, 29 decembrie 2009

Bilanț



Cam păgubos anul ăsta. Am câștigat pe jumătate cât anul trecut. Dar n-am murit (asta cu nemuritul o trec la partea pozitivă).
Am ajuns în România cu escală în Londra, am lansat o carte (cea din dreapta sus), știu că n-ați citit-o, dar eu am scris-o. Mi-am vizitat neamurile și câțiva prieteni.
Greutatea mi-am menținut-o constantă (o trec si pe asta la pozitiv). Și faptul că nu mi-am făcut dușmani noi. În schimb i-am ascuțit pe cei vechi.
Mi s-a mai mărit chelia și am mai pus un an în cârcă. Mă simt deșelat.
Am mai citit câte ceva, am reușit să finalizez încă o carte (pe care nu știu dacă o public, până la urmă), am văzut o mulțime de filme, multe furate de pe internet, la greu.
Nu demult mi s-a dezlipit lucrarea (un pod de șase dinți) pe care am înghițit-o fără să-mi dau seama. Podul a trecut prin aventura prin care l-am aruncat și a ieșit tot fără să-mi dau seama. L-am recuperat în ultima clipă (recuperarea o trec, desigur, la pozitiv).
Moș Crăciun mi-a adus ce i-am cerut, un bilet la filmul Avatar, în 3D, cu gașca. Am fost opt în gașcă. Eu, Sulfina, băieții mei, Flo și vecinii din potcoavă. Băcanii chiar ei, plus ”a mică” a lor. Filmul a fost impresionant, mai ales de la jumate încolo, când m-a apucat ceva să merg undeva. Am rezistat până la final ca să nu deranjez lumea și să nu pierd din spectacolul cu ochelari. De două ori l-am mângâiat pe cap pe eroul principal, că avea capul la câțiva centimetri de mine și o dată am mângâiat-o și pe Sigourney Weaver pe care o cunosc din Alien, o preferată a mea din tinerețe. Am mângâiat-o când nu era atentă Sulfina, altfel mi-ar fi tras peste mână de nu m-aș fi văzut și aș fi mângâiat-o eu și pe Ney'tiri, eroina filmului, dar mi-a fost frică de coada ei care m-a fascinat mai bine de două ore.
După film ne-am întrebat unul pe altul în timp ce fugeam către veceu.
- Na, ți-a plăcut?
- Aha...
Mie cel mai mult mi-a plăcut cum trăgeau pandorienii cu arcul, aveau niște săgeți cât niște sulițe, pe urmă mi-a plăcut că aceiași pandorieni, populatia na’vi, aveau mai puține degete decât avatarii și-mi tot imaginam niște porcării, cum fac ei, adică, copii cu cozile alea ale lor și altele.
De la veceu am ieșit cu o impresie și mai bună despre film, că puteam să mă concentrez deja la ceea ce vizionasem.
Ce nu mi-a plăcut a fost că n-am văzut cum mănâncă na’vi, cum folosesc ei toaleta, decât cum beau apă și cum se pupă și că nimeni n-a avut un rol negativ în film. Cei care ar fi putut să-l aibe, colonelul și reprezentantul bogătașilor, au jucat pe proștii. Iar militarii ca o gașcă de tolomaci. Trăgeau și mureau și ziceau yes, sir! Dar nu-i nimic, că ne așteaptă o trilogie cu aceeași eroi și aceleași efecte de imagine, așa că regizorul va trebui să umble la poveste și să o facă mai interesantă.
Iar data viitoare merg la film în pamperși

.

16 comentarii:

LiliAna spunea...

:))))

Anonim spunea...

se putea si mai rau...mai ales daca ar fi iesit jioana prezidente...

delaskela spunea...

La multi ani!

DoDu spunea...

Eu m-am cam detasat si de Gioana si de Basescu si de multi altii. Aici aleg intre liberali, conservatori, democrati si blocul quebequaz.

La multi ani, delaskela!

puck spunea...

la multi ani! (hei, cum sa nu publici cartea, ai zis ca e si capodopera. si da, pe ast anu am citit-o pen'ca nu am gasit-o)

diddle spunea...

la multi ani!

Lumi spunea...

La mulţi ani şi la mulţi bani!

P.S. Şi ce dacă n-am citit cartea! O să am două cărţi de-ale tale de citit la anu'! Ha!
Să să-ţi trăiască cei dragi şi sănătate tuturor!

Miju spunea...

un an nou!

DoDu spunea...

Oare de ce nu e Anul Nou in fiecare zi, ca-mi plac urarile.

ghrayada spunea...

ai avut un an plin. cred ca te invidiez pt Avatar :)

DoDu spunea...

Pentru care din faze?

ghrayada spunea...

pentru toate fazele. mai bine un film care te face sa vrei undeva decat unu care te face sa adormi

Indelible Bonobo spunea...

cred ca cei care fac dvd-ul iti citesc blogul, c-o sa fie o faza de love making acolo, si-ntr-adevar, trece prin freza.

sper ca l-ai vazut IMAX, ca-i canadiana tehnologia, cica.

DoDu spunea...

Nu m-ar fi lasat baietii sa merg la film decat la IMAX, mi-au spus-o din prima. Adica avem si noi mandria noastra de canadieni. Suntem patrioti.
In ce priveste 3D, vazusem deja in Romania si asta prin 81 sau 84, daca nu ma insel. Tehnologie ruseasca, iar sper ca nu ma insel.

Miju spunea...

vi se cere, frumos, sa dati drumul la caldura:

http://sarbaincaruta.blogspot.com/2010/01/status-lazy.html

ca mor neviorchezele de frig

eu am vazut ceva avatar la flat screen si am fost tare dezamagit, in spiritul viselor mele cu sigourney weaver in maieu infrigurata, ca n-a aparut decat fumand atat de anti political correct pentru un film holywoodian(noi am secondat-o pana n-am mai vazut ecranul) si am zis ca imi iau o lampa de aia ca in men in black sa mi-o bag in ochi, sa sterg amintirea ca am vazut filmul asta; apoi astept sa ma invite baietii la imax. cand s-o deschide vreunu in sibiu.

Miju spunea...

remember:
http://www.youtube.com/watch?v=Li07ieKouzg