marți, 14 februarie 2012

Happy Valentine Day
Titlul l-am pus special pentru Sulfina.

Altfel,  am tot vrut să-mi fac bilanțul pe anul trecut și tot nu l-am făcut. Până la urmă am să-l scriu simplificat la esențe. Cam așa gândesc. Mă uit în oglindă să văd dacă nu-mi ies scântei din cap. Nu-mi ies. Când eram mic și-mi scoteam puloverul îmi ieșeau. Pe atunci aveam păr. Am și acum dar nu pe cap, ci pe restul corpului. Și nici nu mai sunt mic. Când mă dezbrac în pielea goală am senzația că acuș îmi iau zborul, mai ales dacă e frig prin casă și părul mi se zbârlește. Ca să nu spun răscoală că cine știe ce se înțelege. Totuși, în casă e cald.  
Azi, la radio, se dezbătea viitorul roboților. Mai ales cei cu înfățișare umană. Dacă vor fi (și vor fi) roboți de care să te poți îndrăgosti, să faci sex etc. Să-ți facă menajul, să-ți fie prieten, să împarți cu el aceleași pasiuni. În altă ordine de idei să nu mai ai nevoie de un partener uman. Mie mi se pare o idee formidabilă, cred că mă desființează Sulfina când citește ce-am scris. Sulfina citește tot, citește și ce nu scriu, printre rânduri, pe dedesubt, pe deasupra... Cred că majoritatea ar prefera un astfel de partener. Și uite cum s-ar rezolva problema suprapopulării.
Pe de altă parte robotul nici nu te-ar înșela, că doar îl programezi să nu te înșele. Adio divorțuri. Performant din toate punctele de vedere. Mâncare nu, băutură nu, doar energie solară. Poate-l poți trimite să și muncească în locul tău. Poate exagerez deja. Poate dacă devin atât de perfecți nici n-ar mai fi nevoie de oameni. Eu l-aș programa să-mi cânte toată ziua și să-mi facă masaj în talpe. Restul nu spun. Oricum Sulfina o să afle tot ce n-am vrut să spun..

4 comentarii:

Eugen Lenghel spunea...

Fugit tempus. Ieri m-a luat Sofia (5 ani) de-o parte si m-a intrebat: mai stii tati cand iti spuneam ca ai pene in nas? acum am crescut si stiu ca nu ai pene... N-am insistat sa aflu ce altceva mai stie, pentru ca mi s-a parut oarecum periculos. La fel de periculos mi se pare in film modul in care gadilam noi planeta. Am o vagă senzaţie ca a început sa cam râdă de noi...

Dorian spunea...

Pai daca rade planeta e bine. Numai sa nu planga.
Salutari Sofiei.

Anonim spunea...

Florin Piersic?!

DoDu spunea...

Esti pe aproape