luni, 21 aprilie 2008

Masa de pește



Ieri a fost ziua de Florii. Un frig de-a trăznit. Ieri am felicitat-o pe Sulfina mea care și ea e o floare, adică de sulfină și i-am cântat la mulți ani cu vocea mea. Eu cânt bas fiindcă am voce groasă de bărbat. I-am cântat și colegului meu de la serviciu pe care prescurtat îl cheamă Flo. La biserică, după slujbă, când am cântat pentru toți florinii, florile si floricile din sala mare. Dar la partea cu cine să trăiască n-am zis Flo, ci Sulfina să trăiască. Oricum Flo n-a auzit, era mare gălăgie, înainte de cântat s-a servit vin roșu de la pomană. Totuși, Flo a dat și el o bere la el acasă unde ne-am întâlnit cu Miron canadianul, din Bazoș și soția lui Flo și fetița lor care e favorita mea. La biserică am ascultat slujba de Florii a părintelui si corul care iar a deraiat destul de tare, iar cântărețul din strană a behăit ca o oaie înjunghiată. Ca nu degeaba vin Paștele. De Paște, oilor, dar mai degrabă mieilor, li se taie capul că au trăit destul și capul lor devine ciorbe și borșuri cu leuștean în oalelele gospodinelor de la biserica noastră. Am comandat și eu un jumate de mieluț la magazinul românesc, că prețul e piperat rău. Jumate de mieluț pe care îl voi împărți cu colegul meu Flo. Iar dacă mă nervez cumpăr și un jumate de drob. Mielul are măruntaie bune mai ales dacă a fost miel sugar, curat și fără de pată ca un copilaș. Păcat că plătește cu capul pentru asta, dar ce să faci dacă e gustos. Plus că e datină creștinească să omori mieii.
Totuși, ieri, la biserică, a fost masa de pește. Peștii nu zic nimic când le tai capul, chiar dacă nu le place, doar clefăie din buze, dar mieii plâng subțirel fiindcă știu că n-o să mai sugă lapte de la mama lor.
Așa că am băgat în mine niște ciorbă de pește plină de orez, m-am și înecat cu niște oase dușmănoase și pe urmă am plecat pe o zăpadă ca-n poveștile de iarnă. Duminica trecută am avut 24 C, oamenii umblau în pantaloni scurți și tricouri scurte, azi te poți da cu schiurile pe toate șoselele orașului nostru. Dacă au pantă. Unele au.
Acasă m-am gândit ce bine e să fii acasă după atâtea peripeții într-o singură duminică și, după ce-am râgâit, mi-a venit mujdeiul înapoi. M-o fi înjurat peștele.



11 comentarii:

Anonim spunea...

poftă bună!
să vezi ce scump e mielul p-aici... din lipsă de abatoare autorizate, mieii se sacrifică mai nou în Bulgaria...

Aimee spunea...

sa aveti pofta. Buna ziua :). Te-am gasit ieri saring dintr-un blog in altul. Imi place cum scrii, dar mai ales imi place simtul umorului. Sunt noua pe blog spot si nu stiu daca exista posibilitatea de adaugare a o anumita lista a persoanelor pe care doresc sa le citesc atunci cand au bloguri noi. Blogul meu e pe 360.yahoo.com/adelle_aimee dar yahoo 360 merge tare greu in ultima vreme, drept pentru care caut platforme noi sa imi mut blogurile, sa nu le pierd.
Numai bine si sper sa te citesc in continuare.
Aimee

Anonim spunea...

"datina crestineasca sa omori mieii"...nu ma lasi sa duc rasul pana la capat, mi-l transformi in ranjet de miel atarnat la rece, sa nu uit.

Anonim spunea...

Noi am sarbatorit Pastele cu patria ce ne-a adoptat.Mielul a fost pregatit de crisatcross, miel de la magazinul libanez unde preturile sunt mai putin piparate ca la alea romanesti.A fost deosebit de gustos.Eu am pregatit drobul si acum ne bucuram de cele 24C pe care le-ati avut si voi saptamana trecuta.Furtuna de zapada, vo rog, sa o tineti la centrul canadei. Nu ne e dor. :)

Anonim spunea...

Jane,
deci la tine nu se mai poate intra decat cu abonament. Fain.

sidi2you,
am intrat si eu pe blogul matale si vai de mine, mi-au curs scuipatii de la niste poze cu mancare, dar ce folos daca retetele nu sunt in alfabetul romanesc

sambadi,
pai tu nu ai nici un post pe blog, scrie si tu unul, da-le incolo de link-uri

ametitul,
ma duc sa-ti recitesc ultima postare ca e dura de tot, mi se face pielea gainat, sau cum se zice

Anonim spunea...

Vezi, sambadi n-are deloc. O sa incerc o varianta romaneasca, la ce anume iti doresti?

Anonim spunea...

la Chinese food, de cand astept

Anonim spunea...

nu-i adevarat! http://cuvinte-mici.blogspot.com

rugamintea mea din miercurea mare: imi dai tu mie o parere de-a ta despre scrisul meu adica tu cu experienta ta pentru mine... ca tot se omoara mieii acum?

Aimee spunea...

am bloguri, dar nu pe blogspot... asta ziceam :P... O sa mi le export :) Si asa se duce yahoo 360 de rapa

Anonim spunea...

Daca tot e vremea ca-nainte de Craciun, nu mai taiati capul la miel, taiati capul la porc :-)

innuenda spunea...

Hahaha, te-o fi înjurat peştele?! Păi dacă eşti bestial, măi dodule...