joi, 5 martie 2009

Despre lipsuri


Mi-e dor de canalul Bega, al Timișoarei, odata era să mă înec în el dar nu m-am înecat, odată s-a spart ghiața cu mine și tot nu m-am înecat, de două ori m-am răsturnat cu barca și odată m-am plimbat cu bușteanul. Și tot nu m-am înecat. Cred că nu sunt un înecăcios.

Mi-e dor de canalul Bega în dreptul grădinii de vară Vaporul sau în dreptul grădinii Bănățeana, sau cofetaria Flora sau, că oricum numele astea nu mai există, pur și simplu, de aleile pe care mă plimbam cu cineva de mâna și nu era mama.

Mama nu avea timp de plimbări pe malul canalului Bega. Mama avea altceva. Avea trei copii, îl avea pe tata, avea casa și curtea, avea serviciul ei, avea multe pe cap. Sărăcia și bolile, speranțele pentru noi și sacoșele cu alimente. Nu m-am plimbat niciodată cu mama de mână pe malul Begheului și azi îmi pare rău fiindca e o lipsă în viața mea.




14 comentarii:

Miju spunea...

daca e s-o iau pe firul povestilor inapoi... pot sa iti urez doar atata: treci prin suedia, ia-l pe Troanca si faceti o plimbare pe malul Begai(Begheului) ca si cum ati fi cu mama.

multe nu am facut in viata cu mama si, pentru cei care inca mai pot, un drum pana acolo nu poate sa ne coste mai mult de o zi si un plin de motorina :)

Anonim spunea...

Esti un stricator de surprize. Insa unul sentimental. Oricum, mama ma asteapta luna viitoare

Indelible Bonobo spunea...

cei trei copii sunt in poza?

Anonim spunea...

Pai daca ne luam dupa poze intreb si eu, cel din poza esti tu?

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare "serioasa": cum se resimte criza pe-acolo? Au ramas oameni fara joburi, au dat faliment saloanele de coafura, lumea isi dramuieste cheltuielile?

Anonim spunea...

Pe mine, cand ma apuca nostalgia, parca nu mai pot trai in prezent, parca nu-l mai pot suferi. :(

Anonim spunea...

Ce baiat frumos ai! Ca ta-su'. ;p

Miju spunea...

pfuuui, ce-am incasat-o, m-am aruncat cu capul inainte, asta e, cand esti luat pe sus de sentimentalisme.

incerc sa ma scot cu o leapsa pe care ti-o dau, vezi la mine pe blog. Ca tot vi "acasa" de Pasti, poate iti asezi asteptarile in ordine.

Anonim spunea...

Audrey,
redeschide-ti blogul si discutam acolo despre criza economica mondiala

about2run,
adica te scoti pedepsindu-ma cu o leapsa? Asta e sadism toata ziua

Anonim spunea...

Există toate numele astea, să ştii. Atâta că Flora e restaurant nu numai cofetărie. Şi Begheul e tot acolo, te aşteaptă la o plimbare cu Sulfina ta ...

Anonim spunea...

Bega si Begheu parca erau doua lucruri diferite

pandhora spunea...

vara asta am fost pentru prima data la Timisoara si chiar daca am fost in interes de serviciu am avut timp sa ma indragostesc de orasul tau...
oricum am povestit si pe blog despre asta :)
am stat si pe malul Begai in Parcul Rozelor care era proaspat renovat si arata mirific...e un loc de vis,am inteles ca a fost infiintat pe la sfarsitul anilor 1800...mi-a placut mult acolo...

Dorian spunea...

Acum orasul meu e Edmonton. Te las sa te indragostesti de el.

pandhora spunea...

ar fi cam greu...ai mei locuiesc langa Toronto dar...nu se stie niciodata! :)