duminică, 22 martie 2009

Optimistic





Nu se mai termină, domnule, iarna asta, e supărată rău. Peste tot auzi de încălzirea globală, ca un bau-bau de basm evoluat, unul politic mai degrabă, toți îl repetă pană se ajunge la saturație și nici că-ți mai pasă după o vreme. După o vreme devii imun și începi să-ți pui întrebări. Întrebare: dacă n-ai lopată cum ieși din casă, pentru că de la biserică nu poți lipsi duminică, oricât de plăcut ar fi la gura sobei.
Promit că iarna viitoare nu mă prinde fără lopată. Mă chinui ca șobolanul cu un făraș de plastic să-mi croiesc drum până la mașină. Pe șosea e la fel de greu, edilii orașului nu și-au făcut datoria. Zvon: s-au terminat fondurile alocate zăpezii. Scrie și prin ziar. Zăpada nu ține cont de nici un calcul economic. Și nu i te poți îmotrivi pentru că vine din cer. O trimite Dumnezeu din cer în mărinimia Lui. Să avem. Și de Paște, după toate bănuielile meteorologiștilor. Or să zburde mieii prin zăpadă. O să-i prindem cu plasele de fluturi și-o să-i coacem la copcă.
M-aș nerva dar n-am curaj, doctorii spun că toate bolile vin de la nervi, supărare și necazuri, care trebuie evitate cu orice preț. Altfel ajungi pe mâna farmaciștilor, o organizație mai complexoasă ca toată francmasoneria la un loc.
- Să le eviți și cu prețul vieții?
- Cu prețul vieții nu
- Atunci e o gaură în sistem, mai mult ca sigur
De la necazuri ți se ridică tensiunea (nimic altceva, nici măcar ca efect secundar), îți cade părul și faci crize de fiere și spasmofilie, te constipi în ultimul hal și-ți scad apetențele esențiale. Cu îmbătrânitul e altă poveste, poți să n-ai nici un necaz toată viața că tot nu scapi. Cel puțin până acum n-a scăpat nimeni. Nici dacă ești chiabur. Am aflat direct de la un doctor specialist. Atunci bolile nu mai sunt de la supărări, ci se numesc specifice bătrâneții. Te zbârcești, încărunțești, ți se răresc dinții și începi să uiți unde locuiești, ca să amintesc cazurile mai fericite.
- Și nu se poate fenta?
- Ce?
- Bătrânețea asta
- În ce sens?
- În sensul optimistic. Adică să scapi de ea
- A, cum să nu. Și nu numai de bătrânețe. Scapi și de necazuri. Scapi de toate până la urmă, optimistic vorbind, nu trebuie să faci nici o fentă.

.

10 comentarii:

LiliAna spunea...

:))
bine, dar cum? pui o intrebare simpla si nu-ti raspund...doctarii astia! secretosi mai sunt!

Aimee spunea...

Sa iti iei lopata. Dar daca iti iei lopata, cine mai scrie un post despre zapada atat de amuzant incat sa ma pufneasca rasul desi se simte nadugul si frustrarea ca nu se mai termina zapada, prin toate cuvintee textului. Din pacate astia cu bugetul nu prea se pricep si la meteorologie. La noi au terminat sarea, tone de sare, munti de sare amestecata cu nisip si ce mai pun ei acolo, intr-o saptana de zapada. Sa nu va lasati pe mana englezilor sa va faca bugetul la zapada si curatirea zapezii de pe strazi ca ajungeti sa va viziteze Fram, ursul polar de 3 ori pe zi.
Imprimavarire grabnica!

PS - mi-a placut foarte mult partea cu alergatul mieilor cu plasa de fluturi si gatitul lor la copca :).

Aimee spunea...

*naduful
*cuvintele
*saptamana

Brunhild spunea...

ca tot aveam insomnie, m-ai calmat de tot, o sa ma culc la loc mai optimista :)

Anonim spunea...

enerveaza-te pe mine

Anonim spunea...

ana,
probabil de aia nu m-am facut doctor (ca m-a batut gandul) pentru ca nu stiam sa tin secrete.

Aimee,
nadugul e un cuvant mai interesant decat naduful, nu era nevoie sa te mai corectezi. Iar lopata fii sigura ca-mi cumpar, deja am pus ochii pe una, acum astept sa vina vara si sa se ieftineasca.

sylvi,
ma bucur ca ti-am oferit ceva de calmare, acum imi cere si Sulfina.

eugenia,
nu ma pot nerva pe tine, cuvantul asta are un sens polifonic, poate vrei sa fii mai detaliata, pe urma o sa ma sfatuiesc cu Sulfina si vedem ce hotaram.

Anonim spunea...

m-am razgandit.
n-o mai deranja pe Sulfina pentru nimicuri d-astea:)

Anonim spunea...

Ce buna e deconectarea din cotidianul imposibil cand ma plimb pe pagina ta!
DoDutule draga, o sa ma pape sistemul de primarie care sa stii si tu ca e mai urat decat sistemu de farmacie si altele pe care le stim noi ca au cangrene si bune negre duca-se pe pustii...

Cu drag, Mi

Anonim spunea...

Voiam sa zic "bube negre".:)

Mi

DoDu spunea...

Fie si pentru atat, sa te deconectez pe tine, draga Mi