duminică, 8 martie 2009

Ora de vară


Bineînțeles că azi am ajuns la biserică pe la spartul târgului, Părintele tocmai termina de pomenit ultimii morți și se pregătea de predică, fiind duminica Ortodoxiei.
- Oare ce s-o fi întâmplat, m-a întrebat Sulfina, tot pe mine, care habar n-aveam. Crezi că a schimbat Părintele mersul liturghiei?
- Cred, am comentat cu voce tare, să mă audă lumea din jur cât sunt de credincios. Lume care mă privea deja cu reproșuri în ochi și mă măsura pieziș în ce sunt îmbrăcat, ce ceas purtam la mână, dacă mă încălțăm de la italieni și dacă nu cumva miroseam a parfum ieftin.
- Păi de ce să schimbe liturghia după 2000 de ani de tradiție tocmai azi?
Arătam cei mai dubioși din biserică, colecta creiețarilor trecuse, poate de aia am și întârziat, ca să nu contribuim la farfurie. Că românii sunt în stare să creadă orice dacă n-au nici o dovadă.
Abia la agapa frățească, de după slujbă, am aflat de conspirația guvernului canadian care a schimbat ora oficială din provincii și teritorii, ocazie cu care am primit un cot pe sub masă de la comeseanul din dreapta mea.
- Cât ai dat pe ceasul ăla, mai bine cere-ți banii înapoi, că ți-a rămas în urmă cu o oră
- Da, ai dreptate, i-am răspuns ca să nu creadă că m-am prins de aluzia lui bășcălioasă și poate sufăr în tăcere, când ajung acasă îmi pun rolexul cu programul de vară
- Nu știam că e rolex, a înghițit în sec comeseanul după care și-a revenit mai repede ca un gând. Cel puțin ca un gând de-al meu. E o copie originală?
- Ba dimpotrivă, i-am dat eu de înțeles, e o replică după original.
- Deci o copie perfectă, nu s-a lăsat el
- Ba una identică, nu m-am lăsat nici eu
- Aha, păi atunci de ce nu-l fixezi dacă tot s-a trecut la programul de vară? Știi, nu? Se dă cu o oră înainte...
L-am fixat, dar nu cum a zis el pentru nimic în lume, să-i dau satisfacție, ci ca oltenii, l-am dat cu 11 ore înapoi.

.

3 comentarii:

LiliAna spunea...

o, doamne...:))

Anonim spunea...

Da, ana, mai putin si veti avea si voi ora de vara

Anonim spunea...

sa ma trezesti maine dimineata la 6. am treaba
aici, oltenia rules