luni, 1 septembrie 2008

Abraham Lake


Am vazut eu un hoț de mașini, purta șapca invers, cu cozorocul la spate și tricoul peste pantaloni. A intrat în mașină nonșalant, a pornit-o cu cheia și dăi la manevre pentru a ieși din parcare. Când colo, o babă care trecea pe lângă mine, întâmplător, mi-a șoptit la ureche
- Lincolnul ăla, navigator, ăla roșu care iese din parcare, e al meu de când mă știu. Mi l-a cumpărat răposatul. Acum îl conduce fiu-meu, că mie mi-au suspendat permisul. Lume a dracului...
Și, nici una nici alta, a și scos un celular din poșetă și a sunat la poliție. Cu toate detaliile despre hoțul care i-a umflat navigatorul
- Păi, tanti...
Dar n-am avut timp să mă nedumeresc, poliția era deja peste tot. În cinci minute hoțul era umflat și cu cătușe la mâini. Eu cred că hoțul nici n-a pus vreo opoziție, mai degrabă încerca să le explice polițiștilor că e victima mamei lui căreia îi cam sărise doagele în ultima vreme
- Doamna aceea care sare mingea și aplaudă, nu se vede foarte bine din cauza looser-ululi din fața ei.
Looser-ul din fața ei nu puteam fi decât eu, ceea ce m-a nervat la culme.
- Bine ți-a făcut maică-ta, fraiere!
Dar nu aveam dreptate, mai degrabă hoțul avea dreptate, pentru că unul din polițiști, care părea șeful, s-a apropiat hotărât de noi.
- Dumneavoastră ați sunat emergency 911?
Polițistul era un nativ fără nici un dinte în gură, cu părul împletit în două cozi ce-i atârnau în față și purta o jachetă pe care scria RCMP.
- Eu nu, a negat baba, ci domnul. M-a arătat pe mine cu arătătorul ei zbârcit. Mi-a smuls celularul din mână și m-a amenințat ca dacă nu-mi țin fleanca mă omoară cu scaunul de lângă el. A spus ca mi-l face guler de vizon și mă pisează cu geanta pe care o ține pe umăr până ajung chiseliță.
Sigur că am rămas și eu cu gura căscată și probabil că începusem să intuiesc de ce mă numise hoțul de fiu-său, looser. Revelație în toată regula. M-am și dat din nou de partea lui, într-o clipire. Între timp, Chief dinți lipsă, mă cerceta circumspect.
- Aha...
Dar parcă tot nu-i venea să creadă.
- Chiar voiai să-i dai doamnei cu scaunul în cap? Mă rog, să i-l faci guler?
- Ce guler, domnule polițist, baba asta minte în toată regula, nu v-a spus băiatul dumneaei că îi lipsesc doagele?
- Domol. Până se clarifică situația sunteți toți invitați la secția de poliție locală.
- Dar eu n-am făcut nimic, domnule ofițer, eu sunt în drum spre munți cu Sulfina mea.
I-am arătat-o pe Sulfina mea care tocmai ieșea din restaurant.
- Bine, s-a învoit polițaiul, o luăm și pe ea la secție
Așa că am mers cu toți la secția de poliție locală din Rocky Mountain House, un orășel mai degrabă prăpădit, de cateva mii de locuitori, în majoritate nativi. Acolo, adică la secție, big chief a aflat toată tărășenia cu baba care ne băgase în bucluc și căreia îi lipseau doage cu nemiluita. Și-a cerut scuze în numele întregului departament de poliție și ne-a urat o zi bună încontinuare.
- Și fiți cu ochii pe mama dumneavoastră!
Asta nu mai era pentru mine, ci pentru hoțul de mașini, așa că eu am luat-o pe Sulfina mea și am demarat în trombă spre Abraham Lake.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Tare frumos mai povestesti !

innuenda spunea...

Spune-mi că-i ficţiune! Altfel mă duc şi-l caut pe fiul babei să-i spun că nici el nu pare să fi găsit ce-ai pierdut tu.:D

Anonim spunea...

Stau de-o ora si ma scarpin dupa ureche ca nu stiu ce-am pierdut. O fi ceva important?
Si inca ceva, eu nu prea scriu fictiuni ca n-am imaginatie, poate aia am pierdut-o?

Anonim spunea...

daca erai in chisinau, nu aveai un subiect atat de incitant, pe blog, pentru ca nu mai venea asa de repede politia! :D

Anonim spunea...

Eu nu stiu daca asta e un subiect incitant, mai degraba am vrut sa pun poza ca mi-a placut prea mult lacul asta Abraham.
Daca e vorba de politie, atunci poftim, iti spun si restul pe care l-am omis. Intorcandu-ma inapoi pe la Hinton, m-a oprit politia rutiera, au zis ca am mers cu 70 pe unde era 50 si in plus ca am crosetat amandoua benzile de parca eram singur pe sosea.
Adevarul e ca la ora aceea, sa-i zicem trecut de miezul noptii, eram chiar singur pe sosea, iar viteza n-aveau cum sa mi-o stie la fix, ca nu ma prinsese cu radarul, asa ca am scapat viu si nevatamat.
Iar Jasper e o statiune ca cele de prin Elvetia sau Austria, vai de nine ce frumoase si numai la cateva ore de unde locuiesc.