joi, 11 decembrie 2008

Scrisoare către Moș Crăciun


Nu știu ce să-i cer lui Moș Crăciun ăsta că sunt într-o dilemă de nu mă văd. Mie mi-ar trebui o mașinuță nouă cu consum mic și garanție lungă, dar dacă e un cadou așa scump o să se prefacă moșul că mi-a pierdut adresa. Dacă cer ceva mai ieftin n-o să-mi trebuiască, fiindcă eu vreau mașinuță. Am tras cu ochiul la scrisoarea Sulfinei, ea nu vrea mare lucru, o blană, cât poate să fie o blană sau un palton sau ce vrea ea. Am tras cu ochiul și la băieți, nici ei nu vor cine știe ce, niște scule optice și electronice, nici alea nu pot să coste o avere, precis că ei se vor căpătui cu ce își doresc, iar eu o să mă aleg până la urmă cu dilema mea.

Un prieten bun mi-a spus că cel mai important e să știi cum să ceri, de aia unii primesc și alții nu primesc. Că nu se scrie bă, moșule, ci dragă moșule.

- Dacă-i spui moșneag se supără, m-a mai atențonat prietenul meu

- Dar dacă-i spun moșule, Crăciunule, cu literă mare

- Se supără la sigur, că e la per tu. Ori moșule, ori Moș Crăciun

- Și mai departe?

- Mai departe faci și tu o introducere, nu-i pui direct lista ca și copiii că te lasă cu buzele umflate iar dacă se nervează îți mai dărâmă și coșul de pe casă

- Cred că mi l-a dărâmat acum doi ani, a trebuit să fac altul. Și despre ce să scriu în introducere?

- Despre ce vrei tu, bagă ceva cu vremea, niște bîrfe din vecini că-i plac și continui cu faptele bune pe care le-ai făcut in timpul anului, abia în incheiere îi faci vreo aluzie sau două despre ce te roade.

- Da da, ma cam roade rău.

Așa că m-am pus să-i scriu moșneagului


Dragă Moș Crăciun,

că nu se scrie moșnege că știu că te superi și-mi dărâmi hornul de la casă. Pe la noi s-a făcut decembrie și ninge de ne îngroapă pe sub nămeți de unde ieșim ca niște cârtițe și ne ducem la treburile noastre. Și alta nu. Vecinul din dreapta iar i-a tras un picior în cur cățelului său când nu se uita nimeni, o faptă foarte rușinoasă, iar cel din stânga se întâlnește încontinuare cu o blondă sfrijita căreia, zgripțuroaica de nevastă-sa, i-a spart capul anul trecut și i-a tăiat poșeta în două. Bătrânul Nelson, de peste drum, a căzut acum o lună de pe scară și și-a zdrobit genunchii de asfalt, iar Tom, cel din capătul străzii s-a răsturnat cu motocicleta și n-a pățit nimic dar a înjurat birjărește pe șleau.

Eu, pe de altă parte, am făcut numai fapte bune, poate să spună și Sulfina că n-am ieșit din cuvântul ei nici poate că accidental. Nu m-am mai uitat după femei pe stradă, ca anul trecut, nu le-am mai claxonat și nici nu le-am mai cerut numerele de telefon numai dacă mi le-au dat singure, pe urmă le-am rupt și le-am aruncat la coșul de gunoi pentru totdeauna.

La seviciu nu l-am mai trimis pe șeful meu undeva când nu mă auzea nimeni, iar colegul meu Dan a zis că nu există Moș Crăciun, că e o legendă afumată și că Moș Crăciun sunt părinții nostri când au chef și nu le bate vântul prin buzunare. Păi eu am avut totdeauna părinți dar tot nu mi-a adus nimic Moș Crăciun, până acuma. Când eram prea mic pentru că nu știam să scriu, după ce-am învățat scriam indescifrabil, iar altă dată m-am mutat la bloc unde nu aveam horn decât calorifere.

Dragă Moș Crăciun,

de data asta eu nu-l cred pe colegul meu, mai bine te cred pe matale, am și eu nevoie de ceva, o să-ți strecor eu vreo aluzie sau două în PS,

Al tău, dragul de DoDu


PS

BMW

13 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu i-as scrie ca arunc numerele de telefon la gunoi. I-as scrie ca le reciclez. Daca Mos Craciun s-a facut si el ecologist?!?...

Anonim spunea...

Daca s-a facut ecologist atunci degeaba ii mai cer o masina, o sa-mi aduca o bicicleta

Anonim spunea...

Eu sper să-i aducă moşneagul, pardon, moşul, dragului de DoDu ce-şi doreşte.

Anonim spunea...

Si eu sper la fel, cu toate ca sunt circumspect, am uitat sa pun timbru, crezi ca ajunge?

Aimee spunea...

Pai in legenda spune ca in momentul in care te apuci sa scrii "Draga Mos Craciun...", cuvinte magice de altfel, deja ele se si teleporteaza direct la Polul Nord pe o noua foaie alba din teancul de foi albe ale lui Mosu' si dupa ce ai terminat scrisoarea, ea se asaza singura pe teancul de scrisori catre Mos Craciun.
Si Mosu' citeste scrisoarea, dupa care o da elfilor sa se ocupe de cereri si de veridicitatea celor scrise in scrisoare :D
Si vezi ca daca nu esti destul de clar in ce vrei, te trezesti cu altceva in cadoul de la el. Uite, eu de exemplu anul trecut vroiam sa primesc de la Mosul mobila de mobilat casa, si pentru ca nu am fost destul de specifica in scrisoare, stii ce mi-a pus in cadou sub brad? Un catalog de la IKEA! (probabil ca mesajul o fi fost "da' cumpara-ti singura ca ai masina si poti sa o cari, pe Sania mea nu incape si mobila").
Asa ca ai grija sa nu primesti si tu de Craciun un BMW in miniatura sau o poza/poster cu BMW-ul dorit :)

Anonim spunea...

Aimee
am deja posterul si am si miniatura, nu ma infricosa

Mihai spunea...

poate daca ai incerca sa vorbesti cu Renul-Sef, ai avea mai mult succes ?! :)

Anonim spunea...

Buna scrisoare! Moshu o sa aduca pe rind: un cur de rezerva pentru catzelu vecinului din dreapta; o blonda bine umpluta cu poseta in care foarfeca nu intra, la vecinu din stinga; asfalt nou lui Nelson, si dictionar de-injuraturi nou la ala care-o picat cu mobra.
** **
Ca sa afli ce-ti aduce tie, tre sa citesti scrisoarea vecinului.

Anonim spunea...

george, sunt interesat, poti face rost de scrisoarea vecinului?

Lumi spunea...

Am mai citit si alta data cate ceva din blogul tau, dar n-am scris. Doar am ras si m-am bucurat de cele scrise.
Acum spun si eu o vorba, doua, din cauza Mosului si a scrisorii tale catre el.
Foarte bine ca i-ai scris. Si eu ii trimit scrisori in fiecare an.
Si ii cer cam aceleasi lucruri.
In fiecare an imi aduce cate putin din fiecare lucru pe care i l-am cerut, asa, sa nu imi iau lumea in cap.
Ma gandesc ca ar putea sa-ti faca si tie la fel. (Dar nu iti doresc.) Adica sa iti aduca o roata (sau mai multe)de BMW. Sau volanul.
Sa ne mai povestesti de mosul.

Anonim spunea...

Daca-mi aduce o roata am sa o durgalesc pe-aici prin zapada, sper ca nu-mi trebuie permis de conducere

innuenda spunea...

:))))))) Eu, dacă eram Moşu mă înduioşam! Şi-ţi ziceam: fie, Dodule, pune tu banii, că dau eu maşina! :)

Anonim spunea...

Daca erai tu, mosu', innuenda, as fi infundat cosul, dupa ce-ai fi intrat in casa si numai Dumnezeu stie ce s-ar fi intamplat