duminică, 22 februarie 2009

Oscar 2009


Am urmărit premiile Oscar și sunt foarte blegos. Înafara de Kate Winslet nici un favorit al meu. Nu că nu-mi place Heath Ledger, îmi place, dar nu în The Dark Knight, un film subțirel după părerea mea. Ca o pânză de paianjen. pe care alergi crăcănat.

După părerea mea nu mi-a plăcut mai nimic la gala Oscar. Cele câteva excepții sunt apariția lui Jerry Lewis și a Sophiei Loren (cam machiată și cu țâțele în nas).

Gazda, Hugh Jackman, a făcut pe omul orchestră, altfel îl apreciez, grație filmului The Prestige, dar mai ales The Fountain în care mai mult au strălucit regizorul Darren Aronofsky și actrița Rachel Weisz. Dar și el. Dar nu ca în The Prestige. Darren Aronofsky a fost prezent astăzi (favoritul meu) cu The Wrestler. N-a câștigat, a câștigat Danny Boyle cu SLUMDOG MILLIONAIRE, care a luat și premiul pentru cel mai bun film. Și a mai măturat și alte premii. Slamdog millionare ar fi putut fi cel mai bun film, pentru că e bine construit, de nu s-ar termina căcăcios după o rețetă indiano-holliwoodiană, în dans de tamburine cu binele învinge răul, plus visul american. Și, bineînțeles, că mă mai enervează și accentul pe care îl au indienii când vorbesc engleza. Nu mai spun că actorul principal e cam prăpădit și clăpăug și cu moacă de antiactor, hai că mi-am spus oful.

Penelope Cruz nu e favorita mea, am eu favoritele mele și nu puține, cu toată modulația ei de latino, numai că, în rol secundar, n-ai prea avut de unde sa alegi dintre cele nominalizate. Poate Amy Adams? Poate. Tocmai am văzut The good night (2007), cu Penelope Cruz și mi s-a părut șleampătă. Da, da, presimt că o să fiu atacat.

Altfel a fost o seară bună, toată familia benocleală la televizor, bere, fursecuri, înghețată și perne sub cur.

Și să nu uit, salut revenirea lui Mickey Rourke.



11 comentarii:

LiliAna spunea...

eu nu te atac...nici mie nu-mi place Penelope Cruz ;)

Anonim spunea...

Si mai cine?

Anonim spunea...

si eu m-am uitat cu fetele la hugh, la kate, la meryl, le-am mai povestit din culise...si le-a placut

sorin spunea...

eu nu am vazut oscarurile dar sunt de acord cu tine cind spui de finalul cu indianul clapaug ce deception m-a cuprins...

Miju spunea...

n-am urmarit festivitatea din cauza de lasatul secului(ceva detalii pe blog). si pentru ca nu am vazut decat vickycristinabarcelona pana acum, nu pot zice nimic. bine ca nu le mai sparge bardem capetele la toti.

astept sa vad filmele si mai ales sa nu fiu dominat de asteptari. nici din partea oscarizatelor, nici din cea a recenziilor pozitive ori negative.

Chiar vroiam sa te intreb, asta a fost o duminica fara mers la biserica?

Anonim spunea...

Am fost la biserica, desigur, nu puteam rata ocazia, a fost ziua mortilor sambata, asa ca s-a adus mancare si bautura ca la balamuc. Am venit de-acolo ametit de cap si umflat ca un gascan, doar nu era sa ma laud cu asta pe blog.

Miju spunea...

hehee, las ca scriu altii despre mancare si bautura, atat de bine asezate, ca n-au mai prins oscarurile

Anonim spunea...

Eu zic sa le fie de bine

Anonim spunea...

Penelope nu ma da nici pe mine pe spate, nu mi se pare ca in VCB a avut rol cu profunzime de Oscar si, pe de alta parte, ma intriga ca, la cate cursuri de dictie fac ei, nu scapa de accentul ala sau poate si-l pastreaza intentionat, ca se crede mai sexy sau ca sa vaneze un anumit gen de roluri. Asta asa, dintr-o suflare am zis despre Penelope, ca tot am vazut-o la Jay Leno si m-a scos din sarite cu accentul. Ca si Salma Hayek, de altfel, ca tot sunt ele prietene si se perie una pe alta ca pisicile.
Da, Mickey Rourke ma enerveaza mult mai tare, pt. ca era atat de frumos si de yummy in tinerete si acum arata ca o papusa dezmembrata si desfigurata reasamblata la loc, nu stiu ce-a avut si asta in cap de s-a apucat de box si bautura si a mai si disparut 15 ani de pe fata pamantului, a stat izolat in casa, doar cu cainii lui pe post de prieteni si acum a revenit. Nu-i rau, dar nu-i ce-ar fi putut fi.
Mda, cam asta.

Anonim spunea...

Asa cum nici eu inteleg de ce ti-ai inchis tu blogul

Anonim spunea...

Uf, eu inteleg de ce l-am inchis, in schimb ce nu inteleg e de ce nu ma incumet sa-l redeschid :-). Asa-mi vine cateodata sa scriu, si chiar scriu, numai ca scriu in gand, mi se astern frazele indaratul retinei si dup-aia cand ma gandesc sa tastez parca piere orice bruma de elan...
Ma multumesc sa va citesc si sa mai scriu comentarii pe la voi, este pe jumatate la fel de fain ca si cum as fi scris eu toate lucrurile astea.