joi, 12 februarie 2009

Povestea cu paltonul


După armată am prins o iarnă geroasă rău, abia așteptam să scap odată de ea că nu mai rezistam cu paltonul în spate să mi-l vadă lumea ros de molii. Moliile sunt foarte rele, se dau la hainele oamenilor săraci, la hainele de bogatași nu, că fac discriminari sociale. Într-un an, moliile mi-au ros paltonul și singurul tricou bun ce-l aveam și eu, mi l-a cumpărat mama de ziua mea când am terminat liceul. Scria “Bambi” pe el, dar nu era roșu că alea sunt tricouri de fete, era maro, de băieți. Eu m-am oferit, odată, să-mi cumpăr și un tricou alb, dar albul se murdărește prea repede și pe urmă lumea crede că nu-ți speli tricoul că pute și se ferește de tine ca de râie. Nici negrul nu e bun, că și ăla se murdărește la fel de repede dar nu se vede și nu mai știi când trebuie spălat. Mi-a spus mie cineva că nu e bine sa speli tricoul deodată cu prosopul că se prind scamele de la prosop. Și nici cu ciorapii, că se prind găurelele de la ciorapi, prin deducție, pe care nu știu daca tot moliile le fac.
Iar paltonul nu se spală deloc, dacă speli paltonul iese ca din curul calului și nu-l mai calci cu toate călcătoarele din lume. Ba se duce la curățat chimic dacă ți-l primește, pe al meu nu l-au primit.
- Nu vă plac moliile sau de ce?
- N-avem atâtea chimicale câte are nevoie paltonul ăsta, mi-au raspuns curățătorii chimici, la obiect.
- Păi, de ce să-i trebuiască atâtea chimicale, că doar lucește
- Tocmai de aia
Tocmai de aia m-am supărat că nu înțelegeam la ce se referă, vorbeau fonfăit și rebusistic
- Nici măcar pe dos?
- Depinde cum arată dosul, s-au codit ei
Mi-am scos paltonul și l-am întors pe dos. Au și sărit câteva molii din el și s-au izbit cu capul de vitrină.
- Ne pare rău, s-au scuzat curățătorii…
- Doar nu credeți că se se pot infecta chimicalele de la el.
Pe urmă curățătorii nu s-au mai abținut și-au început să râdă zgomotos cu gurile până la urechi. Pe urmă am început să râd și eu să nu creadă că nu m-am prins sau că n-am simțul umorului. Bine că n-au plâns, că la plâns nu știu cum să reacționez, mai degrabă m-apucă mila. Pe urmă le-am spus că nu ies de-acolo cu paltonul murdar, mai bine le sparg vitrinele cu ce apuc și i-am apucat pe curățători de gulere. Pe urmă a intrat șeful curățătoriei apărându-se de molii și și-a cerut scuze în numele colectivului cooperativei lor oferind-mi un palton curat pe care cineva îl lăsase acolo cu doi ani în urmă și nu-l mai ridicase. Părea ca nou așa că l-am acceptat pe de gratis. Am plătit numai curățatul și am iesit plin de voie bună. M-am și însurat cu el, eu cred că a fost un palton cu noroc.

14 comentarii:

Aimee spunea...

Si cum arata paltonul in tinuta de mireasa? :)

Anonim spunea...

ce pruna faina ai :)

Lumi spunea...

Sa fi dat si tricoul cu Bambi la curatatorie, mai... Poate primeai la schimb unul cu flori, fete, filme sau baieti...

Anonim spunea...

Eu cred ca toate trei radeti de mine, nu stiti ce periculos sunt eu cu fetelele si ce pot sa le fac daca ma nervez

Aimee spunea...

Si te enervezi?

Anonim spunea...

Nu se spune enervezi, ci nervezi, pentru ca nu se spune enervos ci nervos, tot asa cum sistemul e sistemul nervos si nu enervos. Astia care au intocmit DEX-ul nu stiu pe ce lume traiesc dar eu stiu, eu traiesc in lumea noastra.

Aimee spunea...

ok, si te nervezi?
:)

Anonim spunea...

Aimee, tu ma tii de vorba

Anonim spunea...

si eu as vrea sa te tin

Lumi spunea...

Recunosc, am ras putin...

Si ti-am admirat curajul... Eu n-as fi putut duce la curatatorie un palton plin de molii.

Oricum, te cam rasfeti, stii doar ca ne place cum scrii. Ai umor.

Anonim spunea...

eu nu sunt dintre toate, eu sunt dintre toti, asa ca au ramas doar toate doua care te enerveaza. si nu rad, chiar imi plac prunele. si alea verzi, ca sunt ca o promisiune :)

Anonim spunea...

about2run,
nu tin minte sa-ti fi decliant sexul pana acum, pareai o fiinta androgina fara nici o legatura cu prunele. Si nici in vis nu mi s-a aratat. Si sperc ca-ti dai seama, pruna a fost fotografiata in Romania nu in Canada. In Canada n-am vazut inca pruni, desi am auzit ca exista. Dar am vazut ringloti.
Ce e sigur e ca n-am vazut gutui, visinii sunt pomi ornamentaliiar caisii lipsesc cu desavarsire. Cel mai bine stam la afine, zmeura si mure. De unde si atatia ursi...

pandhora spunea...

parca si vad cum se izbesc moliile cu capul de vitrina constatand ca au capul,cum altfel,decat tare? :))

DoDu spunea...

Eu am capul si mai tare. Si mai mare. Ce mai, sunt un capos